Om mig & Kontakt
Eva Edberg

Jag bor och frilansar i Stockholm som barn- och ungdomsförfattare sedan 2016, och gör författarbesök. Som grafisk formgivare och illustratör har jag 25 års erfarenhet inom press och media. Är vidareutbildad bildpedagog och erbjuder workshops och Skapande skola och har även föreläsningar runt om i landet.

Här är ett smakprov av min verksamhet och uppdrag. Välkommen att höra av er! 

Författare: Jag skriver och illustrerar barn- och ungdomslitteratur. Klara bestämmer är populära bilderböcker som är inspirerat av min egen uppväxt i familjehem. Samma Klara finns i kapitelboken Det ordnar sig, det ordnar sig, som numera används som högskolelitteratur för blivande socionomer. Jag har även skrivit Adde Adhd - bästis med fienden mfl, och ritar även åt andra författare. Samtliga titlar finns i nätbokhandeln, till exempel Adlibris.

Bilderböcker:
> Sams skugga - 5 knep som stärker psykisk hälsa
Bilderböckerna "Klara bestämmer":
> Klaras kalasbra
> Klara räddar pappa med korvmackan
> Klara rädd för mamma med ryggsäcken
Kapitelböcker (9 till 12 år - ungdom):
> Det ordnar sig det ordnar sig
> Adde Adhd - Bästis med fienden

Grafisk formgivare & illustratör: Jag har utvecklat och producerat tidningar tillsammans med en mängd olika redaktioner. Startat nya titlar eller förvaltat äldre. Som illustratör anlitas jag också brett. Förutom att rita mina egna bilderböcker illustrerar jag åt andra författare, i läromedel, till artiklar i tidningar, åt företag, kommuner och regioner. 

Exempel på samarbeten är norska bokförlaget Cappelen Damm. Bonnier och Kamratposten. Sveriges Kommuner och regioner (SKR), Stockholms Läns Landsting och Region Stockholm, Otw, Barn & Cancer, Ikeas Read me, Aller Media, ETC, Föräldrar & Barn, Spendrups vin, Bliwa försäkringar, Coops Mersmak, UR Utbildningsradion. Besöksnäringens tidskrift Restauratören, bygg-tidskriften Betong, arkitektur-tidskriften MIA,  livsmedelsföretagens tidskrift Kött & Chark.

Föreläsning - för vuxna: Temat brukar vara barnet i centrum, med avstamp från egna erfarenheter av en uppväxt i familjehem. Vi kollar in forskning och blickar framåt. Vid familjehemsträffar har jag ofta workshops där alla får viktigt utbyte av varandra.  

Jag har till exempel föreläst på Skolforum, Socionomdagarna, Anhörigriksdagen, Familjehemsdagarna i Stockholm, Kalmar Län, Askersunds kommun, Stockholms stad, Familjevårdstiftelsen i Göteborg. På UR-play finns en av mina föreläsningar "Barnets röst i centrum" som även visats på Kunskapskanalen svt.

Skapande skola och författarbesök - för barn och unga: Jag brinner för barns delaktighet och att ge utrymme för olika skapande röster och uttryck. Ett populärt tema är "Alla bär på en berättelse". Vi skapar såväl enskilt som i grupp, blandar teori och teknik, och eleverna får tips och testar de bästa knepen från en illustratör/redaktör/författares vardag. Ett annat omtyckt tema är "Skapa skoltidning". Vi förvandlar klassrummet till en redaktion under en dag och provar olika yrkesroller.

Uppdragen görs i skolor, och jag gästar bibliotek och undervisar också i Kulturskolan. Har exempelvis haft Skapande skola för Montessori och hos stiftelsen Trygga Barnen. Skapat skoltidning med bland annat Internationella Engelska skolan IES i Solna. På uppdrag av Kulturskolan har jag också samverkat med fritidsgårdar, jag startade ämnet Bild & Ord, och har undervisat i Bild & Form från sex år till unga vuxna. 

Utmärkelser: Svenska Publishing Priset och Svenska Designpriset. Bilderboken Klara räddar pappa med korvmackan har valts ut av Kulturrådet, och boken Adde Adhd - Bästis med fienden har barnen toppat som en favorit på Barnkanalens boklista och svt.se.

Press: Pressbilder finns under "böcker/press", eller mejla evaedberg2@gmail.com 

Boka Eva Edberg: Välkommen att mejla mig så skräddarsyr vi dina önskemål, evaedberg2@gmail.com. 

Ser fram emot att höras!

Kontakt: evaedberg2@gmail.com
Instagram: #evaedberg.se
Facebook: Eva Edberg författare
Linked In: Eva Edberg