Om mig & Kontakt
Yrkesverksam som författare, grafisk formgivare och illustratör med inriktning på barn- och ungdomsböcker, press och media. 25 års erfarenhet av tidningsutveckling tillsammans med en mängd olika redaktioner. Illustrerar bilderböcker, till artiklar och åt företag. Författare till bland annat en autofiktiv barnbokserie om Klara i familjehem. Bokas ofta in på författarbesök och Skapande skola och anlitas också till föreläsningar, utbildningsdagar med workshops för vuxna. Vidareutbildad inom Didaktik Bild & Form och Estetiska lärprocesser.

Samarbeten: Bland annat norska bokförlaget Cappelen Damm. Bonnier och Kamratposten. Stockholms Läns Landsting och Region Stockholm, Otw Communication, Barn&Cancer, Ikeas Read me, Spendrups vin, Bliwa försäkringsbolag, Aller Media med Må Bra, ETC kommunikation, Föräldrar&Barn, UR Utbildningsradion, Coops Mersmak. Restauratören (Sveriges hotell- och restaurangföretagare), Byggtidskriften Betong och tidskriften Mellanrum,  tidningen MIA (metall i arkitekturen), och tidskriften Kött & Chark.

Föreläsningar: Skolforum, Socionomdagarna, Familjehemsdagarna i Stockholm, Kalmar Län med tolv kommuner, Stockholms stad, Familjevårdstiftelsen i Göteborg, Anhörigriksdagen mfl. På UR-play finns en föreläsning som även visas på Kunskapskanalen.

Skapande skola och författarbesök: för kommunala och privata skolor som exempelvis Montessori och verksamheter som stiftelsen Trygga Barnen. Workshops med bland andra Unga Berättar i Kulturskolan. Med Kulturskolan har jag även startat upp ungdomsverksamhet på en fritidsgård, samt terminsundervisning i bild & form för yngre barn. Jag anpassar innehåll efter ålder och önskemål. Välkommen att kontakta mig.

Utmärkelser: Svenska Publishing Priset och Svenska Designpriset. Bilderboken Klara räddar pappa med korvmackan har valts ut av Kulturrådet med litteraturstöd, och boken Adde Adhd - Bästis med fienden har toppat boklistan av barnen på Barnkanalen och svt.se.

Medlemskap: Författarförbundet, Författarcentrum och Illustratörcentrum.

Välkommen att kontakta mig: evaedberg2@gmail.com