Om mig & Kontakt
Eva Edberg

Jag bor och frilansar i Stockholm som barn- och ungdomsförfattare sedan 2016, och gör författarbesök. Som grafisk formgivare och illustratör har jag 25 års erfarenhet inom press och media. Som föreläsare har jag workshops runt om i landet. Är vidareutbildad Bildpedagog och har Skapande skola.

Vilka behov av samarbete har ni? Välkommen att höra av er så ramar vi in önskemål i ett uppdrag som passar er. Här är ett smakprov av min verksamhet och uppdrag. 

Författare: Jag skriver gärna barn- och ungdomslitteratur. En populär bilderbokserie är "Klara bestämmer" som inspireras av min egen uppväxt i familjehem. Alla åldrar läser dem, numera används kapitelboken om Klara, "Det ordnar sig, det ordnar sig", som högskolelitteratur för blivande socionomer. Samtliga titlar finns i nätbokhandeln, till exempel Adlibris.

Bilderböckerna "Klara bestämmer":
1. Klaras kalasbra
2. Klara räddar pappa med korvmackan
3. Klara rädd för mamma med ryggsäcken
Kapitelböcker:
4. Det ordnar sig det ordnar sig
5. Adde Adhd - Bästis med fienden

Grafisk formgivare & illustratör: De senaste 25 åren har jag utvecklat och producerat tidningar med en mängd olika redaktioner. Vi har startat nya titlar eller förvaltat äldre. Som illustratör anlitas jag också brett. Förutom egna bilderböcker illustrerar jag åt andra författare, bildsätter läromedel, i tidningar, åt företag, kommuner och regioner. 

Exempel på samarbeten är norska bokförlaget Cappelen Damm. Bonnier och Kamratposten. Stockholms Läns Landsting och Region Stockholm, Otw, Barn & Cancer, Ikeas Read me, Aller Media, ETC, Föräldrar & Barn, Spendrups vin, Bliwa försäkringar, Coops Mersmak, UR Utbildningsradion. Besöksnäringens tidskrift Restauratören, byggtidskriften Betong, arkitekturtididskriften MIA,  livsmedelsföretagens tidskriften Kött & Chark.

Föreläsning - för vuxna: Temat vid föreläsningar för vuxna kan exempelvis ta avstamp från egna erfarenheter av en uppväxt i familjehem. Vi ser till senaste forskning och blickar framåt. Jag har workshops vid familjehemsträffar där alla har positivt utbyte av varandra.   

Som exempel har jag föreläst på Skolforum, Socionomdagarna, Anhörigriksdagen, Familjehemsdagarna i Stockholm, Kalmar Län, Askersunds kommun, Stockholms stad, Familjevårdstiftelsen i Göteborg. På UR-play finns en av mina föreläsningar "Barnets röst i centrum" som även visats på Kunskapskanalen svt.

Skapande skola och författarbesök - för barn och unga: Min breda yrkeserfarenhet med fler infallsvinklar brukar ses som ett extra plus. Ett populärt tema är "Alla bär på en berättelse". Vi skapar såväl enskilt som i grupp, blandar teori och teknik, och eleverna får tips och testar de bästa knepen från en illustratör/redaktör/författares vardag. Ett annat omtyckt tema är "Skapa skoltidning". Vi förvandlar klassrummet till en redaktion över en dag och provar olika yrkesroller.

Uppdragen görs i skolor, och jag gästar bibliotek och undervisar också i Kulturskolan. Har exempelvis haft Skapande skola för Montessori och lovaktivitet hos stiftelsen Trygga Barnen. Skapat skoltidning med bland annat Internationella Engelska skolan IES i Solna. På Kulturskolan har vi samverkan med fritidsgårdar, jag startar det nya ämnet Bild & Ord, och har undervisning i Bild & Form från sex år till unga vuxna. 

Utmärkelser: Svenska Publishing Priset och Svenska Designpriset. Bilderboken Klara räddar pappa med korvmackan har valts ut av Kulturrådet, och boken Adde Adhd - Bästis med fienden har barnen toppat som en favorit på Barnkanalens boklista och svt.se.

Boka Eva Edberg

Vilka idéer på samarbete har ni? Välkommen att mejla mig.

Kontakt: evaedberg2@gmail.com
Instagram: #evaedberg.se
Facebook: Eva Edberg författare
Linked In: Eva Edberg